De Nieuwe Lichting 2020: mijn stem en mijn steun. Brief aan mijn favorieten.

Gepubliceerd op 27 januari 2020 om 08:07

Beste Antoni,

Beste Bas,

Beste Brent,

Beste Joos,

Beste Lou,

Beste Marijn,

Beste Pieter-Jan,

Beste Sander,

Beste Thomas,

Beste Vincent,

 

De Nieuwe Lichting, daarover wil ik het met u hebben in deze brief. Bijna was deze wedstrijd aan mij voorbijgegaan. Heel waarschijnlijk denkt u dat ik op een andere planeet woon. Dat ik geen aardbewoner ben. Want iedereen weet toch wanneer die StuBru wedstrijd wordt gehouden. Dat kan best zo zijn. Alleen, ik wist het niet. Nu moet ik u bekennen dat ik heel recent heel vaak luister naar Radio Willy. Momenteel luister ik zelfs naar Classics Top 2020. Op Radio Nostalgie. U zal nu denken dat ik toch wel een ouwe zak moet zijn. Die gedachte zal nog versterkt worden als ik ook beken dat ik zelfs naar Radio 1 durf te luisteren. Jawel, StuBru zit niet op de eerste lijn. Radiogewijze verschuivingen hebben plaatsgevonden. StuBru werd naar achteren verdrongen.

 

Maar zie. Als u op zoek bent naar een godsbewijs, dan moet wat volgt echt wel als mogelijk bewijs gelden. Bovendien zal uit dat godsbewijs moeten blijken dat die god dan wel een rockgod moet zijn. Want die god bracht mij via omwegen uiteindelijk toch naar De Nieuwe Lichting. Of zouden we alles eerder aan het toeval moeten toeschrijven. God of toeval, één ding staat vast. Ik bracht mijn stem uit voor de nieuwe editie van 2020. Jawel, ik heb gestemd.

 

Hoe dat komt? Laat het mij u vertellen. Elke week luister ik op Spotify naar die ene speellijst. New Music Belgium. Voorwaar een boeiende lijst. Het stelt mij in staat goed te volgen wat er allemaal in het Belgisch rockwereldje gebeurt. Wat goed is, klik ik aan. Om toe te voegen aan mijn persoonlijke speellijst. Ik meen hierbij bijzonder kritisch te zijn. Bijzonder selectief. Niet iedereen komt zomaar op mijn speellijst te staan. Kwaliteit bepaalt de toegang. Crooked Steps. DVKES. The Radar Station. Die groepen wisten mij te overtuigen. Zij kregen de toegangssleutel tot mijn speellijst. Die groepen wilde ik nog horen. Naar die groepen wilde ik terugkeren. Tussen het aanbod van die ene week wisten die groepen zich te onderscheiden van de andere. Op een dergelijke manier dat zij mijn volle aandacht kregen. Ik had zonet drie pareltjes toegevoegd. Zo heerlijk kan muziek zijn. Het gevoel een ontdekking te hebben gedaan, gewoonweg fantastisch.

 

Dat was de eerste stap richting De Nieuwe Lichting. De tweede stap kwam diezelfde dag. Op Facebook botste ik op een berichtje. Een berichtje waarin werd opgeroepen te stemmen voor drie van de kandidaten. Ik werd wakker geschud. Ik ging kijken naar de site van StuBru. Voor een grondige studie. Ik stem niet zomaar. Een wel onderbouwde stem, dat is wat ik uitbreng. Maar die grondige studie werd plots een heel korte studie. Want tussen de kandidaten zag ik plots jullie namen oplichten. Crooked Steps. DVKES. The Radar Station. Ik hoefde niet langer te twijfelen. Duidelijker kon het niet zijn. Mijn geplande studie was plots voorbij. Ik had gekozen. Jullie werden mijn nieuwe lichting. Jullie zag ik graag als winnaar. Drie maal heb ik geklikt. Mijn stem was uitgebracht.

 

Spotify en Facebook. Dien ik daarin de hand van God te zien? Of kunnen we het eerder omschrijven als toeval? Eén ding is zeker. Nooit eerder was het stemmen zo gemakkelijk. Nooit eerder ging het stemmen zo vlot. Ik was blij met mijn keuze. Ik kijk nu uit naar de toekomst. Naar uw toekomst. Ik wens u grote podia. Nationale en internationale podia. Ik wens u enthousiaste publieken. Nationale en internationale publieken. Ik wens u heerlijke platencontracten. Bovenal wens ik u dat ene toe. Datgene te mogen doen wat u zo graag doet. Muziek spelen en brengen. Vaak en veel. Dat alles wens ik u toe. Maar eerst dus De Nieuwe Lichting. Laten we eerst die kaap nemen. Dan zien we verder.

 

Beste Antoni. Beste Bas. Beste Brent. Beste Joos. Beste Lou. Beste Marijn. Beste Pieter-Jan. Beste Sander. Beste Thomas. Beste Vincent. Ik wens u het allerbeste. Samen met u kijk ik uit naar donderdagavond. Samen met u duim ik donderdagavond voor het beste resultaat.

 

Hopelijk tot heel binnenkort.  Tot op één van de Gentse podia.

 

Met vriendelijke groeten.

Reactie plaatsen

Reacties

cath
4 jaar geleden

Heerlijke, positieve tekst. Zelf ongelooflijk fan van Crooked Steps (heb ze al diverse keren zien optreden: een belevenis!) en duim samen met jou dat ze bij de winnaars mogen zijn! De Lichting 2020 zit boordevol kwaliteit.

Maak jouw eigen website met JouwWeb